A mobilpiacra lép a Tesco


Fele-fele arányú tulajdonlással alapított közös vállalatot Tesco Mobile néven a Vodafone Magyarország és a Tesco Globál Áruházak Zrt. mobil szolgáltatások nyújtására - jelentette be a két cég vezetője szerdán Budapesten sajtótájékoztatón.

A Tesco Mobile úgynevezett virtuális mobiltelefon és internet szolgáltató (MVNO) lesz, olyan társaság, amely mobil szolgáltatást nyújt saját hálózati infrastruktúra, így saját frekvencia nélkül. Az új mobilszolgáltató a Vodafone hálózatát bérli.

Az új szolgáltatás várhatóan 2012 első felében indul versenyképes árakkal - mondta Beck György, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója, s ezt megerősítette Gerry Gray, a Tesco Áruházak vezérigazgatója. Beck György újságírói kérdésre válaszolva közölte, hogy az új szolgáltatónak új előhívó száma lesz, de hogy mi, az a hatóság válaszától függ.

Beck György reményét fejezte ki, hogy a Tesco Mobile-nak meghatározó szerepe lesz a piacon mint negyedik mobilszolgáltatónak, és a Vodafone piaci részesedése ezáltal nő. Gerry Gray pedig arról számolt be, reményeik szerint ezzel a szolgáltatással növekszik a Tesco Club kártya tulajdonosok 1,3 milliós tábora, s a heti 3,5 milliós vásárlószám. A vezérigazgató közlése szerint a hűségkártya tulajdonosok a Tesco forgalmának 60 százalékát adják. Ebben még van növekedési lehetőség, mert más országokban ez az arány jóval magasabb - tette hozzá. Beck György a Tesco Club kártyát az új cég "titkos fegyverének" nevezte.

Ilyet azért továbbra is csak a neten lehet majd látni

A Vodafone elnök-vezérigazgatója emlékeztetett arra, hogy a Vodafone 2012 nyarára befejeződő hálózatfejlesztésének eredményeként az ország területének több mint 99 százalékán elérhető lesz a hangalapú szolgáltatás és a "villámgyors" internet. Beck György megemlítette azt is, hogy a Tescónak az Egyesült Királyságban, Írországban és Szlovákiában is van mobilcége, de egyikben sem a Vodafone a partnere.

Gerry Gray a Vodafone-nal való partneri kapcsolatot olyan együttműködésnek nevezte, amelynek eredményeként "verhetetlen az értékarány, egyszerű és átlátható a szolgáltatás".

Újságírói kérdésre a Vodafone elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a Magyar Postával közös Postafone, ami egy más jellegű együttműködés, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, bár vannak előfizetői. A távközlési cégekre kirótt különadóval kapcsolatban Beck György pedig megismételte, amit már korábban hivatalosan közölt a Vodafone: megértik az ország nehéz gazdasági helyzetét, a különadó szükségességét, de "fájó", hogy a különadót csak egyes iparágakra rótták ki, s remélik, hogy hosszabb távon egyenlő lesz a teherviselés. A Vodafone elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a többletteher ellenére a társaság beruház Magyarországon.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A korlátozások ellenére is szárnyaltak a dobozos játékeladások a Black Friday alatt a briteknél
Nehézségek ide vagy oda, a visszaesés nem drasztikus 2019-hez képest.
Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne
Az amerikai Cerebras fejlesztése nagyobb, mint egy iPad, és állítólag 200-szor gyorsabb világ 82. legerősebb szuperszámítógépénél.
A vártnál korábban nyílik meg a Nintendo tematikájú vidámpark
A Universal Studios Japan bejelentette, hogy már jövő februárban megnyílik a Super Nintendo World.
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze
Ha a svájci szabályozó áldását adja rá, úgy akár a jövő elején forgalomba kerülhet a Facebook digitális pénze, a Libra. Az újfajta kriptovalutával nem csak a közösségi oldalon...
People Can Fly – Egy harmadik játék is készül a Bulletstorm és az Outriders fejlesztőinél
Kiderült, hogy a Square Enix kiadásában is érkezik egy játékuk.

További tech hírek >>