A nagy követ


Nem tudom, készült-e valaha statisztika arról, hogy az időnk hány százalékát töltjük kereséssel. Most nem a pénzkeresésre vagy az Igazi keresésére gondolok, hanem háziállatokra, úti csomagra, vagy - legrosszabb esetben - elkóborolt rokonokra. Jól jöhet ilyenkor egy GPS-es nyomkövető, és ez ma már nem csak a nyomozók kiváltsága, bárki beszerezhet ilyesmit.

Itt van például az OmniTracker, ami az egyik legkisebb a piacon, ezért a kutyád sem fog gyűlölni téged, amiért egy kisebbfajta szekrényt kellene magával vonszolnia a nyakörvére erősítve. Egészen meglepő, mi mindent tud ez a kis ketyere. Egy SIM kártyát kell belehelyezni a műholdas követőbe, ami SMS-ben tájékoztat minket a kütyü, és egyben a számunkra kedves tárgy, állat vagy személy hollétéről. Be lehet állítani, hogy csak akkor küldje az üzenetet a GPS koordinátákkal, ha mi felhívjuk az előre megadott telefonszámról a SIM kártyát. Vagy beállíthatjuk, hogy bizonyos időközönként jöjjön az SMS, esetleg csak akkor kapjunk értesítést, ha egy bizonyos, előre kijelölt területet elhagy a cucc.

Négy GSM sávon (850 MHz, 900 MHz, 1800 MHz és 1900 MHz) tud működni, úgyhogy az sem gond, ha éppen Ausztráliában landolt a csomagunk, amit mi mondjuk New Yorkban várnánk. Az egyetlen dolog, ami miatt én aggódnék, hogy vajon mindenhol be tudja-e fogni a műholdakat. Mi van, ha Mirci épp csak a szomszéd házig kóborolt, de a pince leghátsó sarkában nincs műhold jel, ezért ugyanúgy az egész éjszakát harsány "mircikémholvagy?"-ozással kell töltenünk. Nem tudom, erre kitaláltak-e valamit, mindenesetre semmi ide vonatkozó utalást nem találtam a leírásban. 118,75 dollárba kerül, ha egyet vagy kettőt rendelünk, de nagy tételben is kereskednek vele.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Meglepetésekben nem volt hiány a OneBlade CS:GO Warmup kupán
Bajnokot avattak a OneBlade CS:GO Warmup kupán.
Felhúzta az első, 3 nm-es eljárásta tervezett gyárát a TSMC
A bérgyártó szerint a tömeggyártás a 2022-es esztendő második felében meg is kezdődhet.
Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja
Az autórajongóknak már a nyolcvanas évek második felében felgyorsulhatott a pulzusa, ha egy CUPRA jelzéssel ellátott SEAT-ot pillantottak meg. Végül 2018-ban saját logót és saját...
Trump odaszúrt egy utolsót a kínai IT-szektornak
Az SMIC a katonai kötődések miatt nem számíthat amerikai befektetőkre.
Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük
12 500 évvel korábbiak lehetnek azok a barlangrajzok, melyeket az amazóniai esőerdőkben találtak meg kutatók. A munkákon főleg állatok és növények láthatók.

További tech hírek >>