A számítógép megbánja a hülyeségeit


Hányszor volt már, hogy kedvetek lett volna láncfűrésszel nekimenni a számítógépeteknek, mert valami nem működött rendesen? Jobban éreztétek volna magatokat, ha tudjátok, hogy a gép megbánja, ha valamit nem jól csinál?

A Google egy olyan projektet finanszíroz, ami a számítógépeket a megbánás érzésére tanítaná. A Tel-Avivi Egyetem szakemberei dolgoznak a kérdéskörön, olyan algoritmust akarnak létrehozni, amelynek segítségével a számítógépek tanulhatnának a korábbi tapasztalataikból, így csökkenthetnék a "virtuális megbánás" eseteit.

A projekt vezetője szerint egy ilyen algoritmussal a szerverek hatékonyabban tudnák kezelni az internetes forgalmat, mert érzékelnék és dokumentálnák a hirtelen támadt nagy érdeklődést egy-egy tartalom vagy internetes termék iránt. Minél többet tanulnak a rendszerek a korábbi esetekből, annál hatékonyabban tudnának működni.

A Google természetesen nem csak jófejségből szponzorálja a projektet, hirdetésekkel foglalkozó AdSense és AdWords szolgáltatásaik miatt üzletileg is érdekeltek a dologban.

Az igazi persze az lenne, ha mondjuk a kék halálra is kiterjesztenék ezt a "megbánást". (Mondjuk az utóbbi pár évben nem nagyon találkoztam vele élőben...)

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A királynő is imádná a Xigmatek új házát
Hamarosan piacra kerül a rózsaszínben pompázó Aquarius Plus Queen verziója.
Piacra került a Razer headsetes szemüvege
Zenehallgatásra és telefonhívásra is használható a kétféle stílusú kerettel kapható termék.
Influenzaszerű megbetegedés oltás után? A WHO szerint ez normális
Az influenzaszerű megbetegedés tünetei általánosságban az oltás után várható immunválasznak tekinthetők – áll a WHO közleményében.
Véletlenül debütált Az Igazság Ligája
A tengerentúlon véletlenül kikerült pár órára az HBO Max oldalán a Zack Snyder: Az Igazság Ligája. Világpremier jövő héten.
Nagyon komoly növekedés vár az e-sport és a streaming piacokra a következő öt évben
70 százalékos növekedést jósolnak 2025 végéig.

További tech hírek >>