A számítógép megbánja a hülyeségeit


Hányszor volt már, hogy kedvetek lett volna láncfűrésszel nekimenni a számítógépeteknek, mert valami nem működött rendesen? Jobban éreztétek volna magatokat, ha tudjátok, hogy a gép megbánja, ha valamit nem jól csinál?

A Google egy olyan projektet finanszíroz, ami a számítógépeket a megbánás érzésére tanítaná. A Tel-Avivi Egyetem szakemberei dolgoznak a kérdéskörön, olyan algoritmust akarnak létrehozni, amelynek segítségével a számítógépek tanulhatnának a korábbi tapasztalataikból, így csökkenthetnék a "virtuális megbánás" eseteit.

A projekt vezetője szerint egy ilyen algoritmussal a szerverek hatékonyabban tudnák kezelni az internetes forgalmat, mert érzékelnék és dokumentálnák a hirtelen támadt nagy érdeklődést egy-egy tartalom vagy internetes termék iránt. Minél többet tanulnak a rendszerek a korábbi esetekből, annál hatékonyabban tudnának működni.

A Google természetesen nem csak jófejségből szponzorálja a projektet, hirdetésekkel foglalkozó AdSense és AdWords szolgáltatásaik miatt üzletileg is érdekeltek a dologban.

Az igazi persze az lenne, ha mondjuk a kék halálra is kiterjesztenék ezt a "megbánást". (Mondjuk az utóbbi pár évben nem nagyon találkoztam vele élőben...)

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A korlátozások ellenére is szárnyaltak a dobozos játékeladások a Black Friday alatt a briteknél
Nehézségek ide vagy oda, a visszaesés nem drasztikus 2019-hez képest.
Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne
Az amerikai Cerebras fejlesztése nagyobb, mint egy iPad, és állítólag 200-szor gyorsabb világ 82. legerősebb szuperszámítógépénél.
A vártnál korábban nyílik meg a Nintendo tematikájú vidámpark
A Universal Studios Japan bejelentette, hogy már jövő februárban megnyílik a Super Nintendo World.
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze
Ha a svájci szabályozó áldását adja rá, úgy akár a jövő elején forgalomba kerülhet a Facebook digitális pénze, a Libra. Az újfajta kriptovalutával nem csak a közösségi oldalon...
People Can Fly – Egy harmadik játék is készül a Bulletstorm és az Outriders fejlesztőinél
Kiderült, hogy a Square Enix kiadásában is érkezik egy játékuk.

További tech hírek >>