Apple hamisítványok New Yorkban


Nemcsak Kínában gyűlik meg a baja az Apple-nek a hamisítókkal, most egy Apple Story nevű boltot szólítottak fel névváltoztatásra New Yorkban.

A közelmúltban nagy nyilvánosságot kapott, hogy Kínában egész szaküzleteket, Apple Store-okat "hamisítottak". New Yorkban ez elképzelhetetlen lenne, de az Apple termékek hamisítványai itt is problémát okoznak.

Az elmúlt napokban két Queens-ben található bolt ellen is pert indított az informatikai cég, azt állítva, hogy nem eredeti tokokat, fülhallgatókat és egyéb kiegészítőket árusítottak iPhone, iPad és iPod készülékekhez.

Az cég munkatársai az elmúlt hetekben több ellenőrzést is tartottak New York Chinatown negyedében. A látogatásaik során számos helyen termékeik "pontos másolatát" találták az eredetiek helyett. Július végén került sor a hatósági lefoglalásokra. A kerületi bíró azóta eltiltotta az érintetteket az utánzatok értékesítésétől, azonban az Apple Story néven üzemelő üzlet névváltoztatásáról még nem döntött.

Az Apple keresetében anyagi kártérítést is követel a replikák értékesítőitől. Sem a nagyvállalat, sem az érintett üzletek nem árultak el további részleteket egyelőre az ügyről – írja az Engadget hírportál.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A korlátozások ellenére is szárnyaltak a dobozos játékeladások a Black Friday alatt a briteknél
Nehézségek ide vagy oda, a visszaesés nem drasztikus 2019-hez képest.
Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne
Az amerikai Cerebras fejlesztése nagyobb, mint egy iPad, és állítólag 200-szor gyorsabb világ 82. legerősebb szuperszámítógépénél.
A vártnál korábban nyílik meg a Nintendo tematikájú vidámpark
A Universal Studios Japan bejelentette, hogy már jövő februárban megnyílik a Super Nintendo World.
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze
Ha a svájci szabályozó áldását adja rá, úgy akár a jövő elején forgalomba kerülhet a Facebook digitális pénze, a Libra. Az újfajta kriptovalutával nem csak a közösségi oldalon...
People Can Fly – Egy harmadik játék is készül a Bulletstorm és az Outriders fejlesztőinél
Kiderült, hogy a Square Enix kiadásában is érkezik egy játékuk.

További tech hírek >>