Átlátszó OLED-képernyős Samsung laptop


Lesz, de minek?

A két fő rivális közül az LG mutatta be elsőként átlátszó AMOLED monitorját, de a Samsung volt, aki a CES-en először egy átlátszó képernyőjű laptop-koncepcióval jelentkezett. Nem felejtették el tervüket, s még az idén kereskedelmi forgalomba szeretnék hozni érdekes fejlesztésüket.

A sort a Samsung a szintén átlátszó képernyőjű (és ebben világelső), Ice Touch névre keresztelt PMP-jével (portable media player) kezdi, és egy éven belül kerül sor a 14 colos, tlátszó monitorral felszerelt laptop  árusítására is.

##184157##

Mint azt az LG koncepciójánál is megjegyeztem, lövésem sincs, hogy mi haszna van egy ilyen ötletnek, hacsak nem egy Helyszínelőkben vakítják a parasztot vele. Ami tudható róla egyáltalán, az az, hogy kikapcsolt állapotban mintegy 40 százalékos az átlátszóság, ami bekapcsolva olyan 25 százalékosra csökken, a mi azért még eléggé áttetsző. Adatvédelmi szempontból igencsak gyenge lábakon áll, minden munka, személyes adat megfigyelhetővé válik, arról nem is beszélve, hogy játszani sem enged a munkahelyen (végül is, ez is lehet egy felhasználási koncepció), a szembe fény meg dolgozni nem enged.

Viszont jó drága lesz, mert az AMOLED technológia egyelőre még az. A Samsung elejetett még valamit arról, hogy autók szélvédőjébe applikálná az ötletet navigációs megjelenítésként, de sok szakember szerint az elvonná a figyelmet a vezetéstől. Amíg az előállítás drága, az LG elképzelése sem térülne meg, ahol közterületi reklámfelületként tervezik az alkalmazását.

Lehet, hogy ez is olyan hasznos találmány lesz, mint a németek óriáságyúja Párizs ellen, amivel nem okoztak sok gondot, mégis technikai előrelépést jelentett a tüzérség szempontjából, aminek elemeit máig alkalmazzák. Hacsak az az előnye meg lesz, hogy a sorozatgyártással egyszerűsödik és olcsósodik az AMOLED technológia, már megérte, addig is gazdag playboyok cifrázhatnak vele szegényebb pajtásaik előtt. Persze, minden kritikám ellenére simán kéne, ha megdobnának eggyel!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Teljesítette küldetését, majd elégett a budapesti zsebműhold – egy térképet küldött haza
Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült – közölte a Budapesti...
Tovább emelkedik az okostelefonok vételára
A Counterpoint Research elemzői szerint az idei második negyedév során újabb 10 százalékkal drágultak átlagosan az okostelefonok.
7 milliárd forintot érő vécét küld az űrbe a NASA
A különleges toalettet, amelynek kifejlesztése 23 millió dollárt emésztett fel, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) szerelik be.
Mai HBO premierek
Folytatódik a Szólíts a neveden rendezőjének sorozata és a Jude Law és Naomie Harris főszereplésével készült misztikus A harmadik nap is.
Az AOC megjelenik a piacon E2 sorozatának három új nagyfelbontású monitorával
Az AOC bejelentette az E2 sorozatának három új, nagyméretű tagját, melyek között 4K-s felbontású és 21:9-es képarányú modell is akad.

További tech hírek >>