Becsukja a boltot a Nav4All!


Több, mint 27 millió felhasználó, akár 100-nál is több típusú mobiltelefonon fut, a világ egyik legnagyobb lefedettséget biztosító térképadatbázisa, és mindez ingyenes. Volt! A holland navigációs cég kiszáll a bizniszből a Nokia miatt?

A Nokia 100%-os tulajdonában lévő NavteQ nem hosszabbította meg a térképek licensz szerződését a Nav4All-al. A Nokia nemrégiben ingyenessé tette navigációs szoftverét az összes Nokia tulajdonos számára, így lehet hogy egyszerűen csak (igen komoly) konkurenciát látott a Nav4All-ban (akik rengeteg Nokia telefonra IS optimalizálták a szoftverüket), így „elbánt” vele.

A képlet valószínűleg azonban nem ennyire egyszerű, mivel az is benne van a pakliban, hogy a Nav4All az éppen megroppant navigációs piacon valószínűleg nehezen „köhögi ki” a térképadatbázisra vonatkozó licensz díjakat, márpedig ha nem fizetsz nincs térkép. Bár a Nav4All szívhezszólól levelében a NavteQ-et okolja, hogy megszűnik a szolgáltatás, azért tudtommal nem csak egy térképadatbázis szolgáltató van a világon. Ám ez egyelőre a lényegen nem változtat a Nav4All leáll a szolgáltatásával.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A korlátozások ellenére is szárnyaltak a dobozos játékeladások a Black Friday alatt a briteknél
Nehézségek ide vagy oda, a visszaesés nem drasztikus 2019-hez képest.
Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne
Az amerikai Cerebras fejlesztése nagyobb, mint egy iPad, és állítólag 200-szor gyorsabb világ 82. legerősebb szuperszámítógépénél.
A vártnál korábban nyílik meg a Nintendo tematikájú vidámpark
A Universal Studios Japan bejelentette, hogy már jövő februárban megnyílik a Super Nintendo World.
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze
Ha a svájci szabályozó áldását adja rá, úgy akár a jövő elején forgalomba kerülhet a Facebook digitális pénze, a Libra. Az újfajta kriptovalutával nem csak a közösségi oldalon...
People Can Fly – Egy harmadik játék is készül a Bulletstorm és az Outriders fejlesztőinél
Kiderült, hogy a Square Enix kiadásában is érkezik egy játékuk.

További tech hírek >>