Bezárhat a Grooveshark


A hírek szerint a Grooveshark népszerű streaming szolgáltatása hamarosan lehúzhatja a rolót. A Universal Music Group perli az oldalt, dalonként 150.000 dolláros (!) kárigényt emlegetve.

A streaming szolgáltatások gombamód szaporodtak az utóbbi időben, a Pandora, a Spotify, a Grooveshark és a MOG sikerei mutatták, hogy mekkora igény lenne ezekre az oldalakra. A terjedésüknek nem is a kereslet vetett gátat, inkább a kiadók: a jogtulajdonosokkal való megállapodás nélkül ezek a szolgáltatások amolyan árnyékzónában léteztek, a legális és illegális tevékenység mezsgyéjén.

Míg például a Spotify meg tudott állapodni a nagy lemezkiadókkal, addig a Groovesharknak a jelek szerint ez nagyon nem jött össze. A Universal Music Group például egyenesen be is perelte, ami elég sötét kilátásokkal kecsegtet a szolgáltatás szempontjából. A Time információi szerint a kiadó azt állítja, a Grooveshark 100.000 általa birtokolt dalt töltött fel engedély nélkül.

Még az oldal vezetőjét, Samuel Tarantinót is név szerint kipécézték, ő 1.791 olyan dalt töltött fel a kiadó szerint, aminek a UMG a jogtulajdonosa. A kárigény megállapításánál szokás szerint nem voltak szívbajosak, számonként akár 150.000 dolláros veszteségre hivatkoznak. Ha a bíróság a vádnak kedvez, csillagászati összegeket kell(ene) kifizetnie az oldalnak, amire valószínűleg nem lesz képes. Az is könnyen előfordulhat tehát, hogy a per után búcsút kell intenünk a 2007 óta üzemelő szolgáltatásnak.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Csak az új generációs konzolok kapják meg az új technológiákat a FIFA 21-ben
A PC-s verzió inkább a PlayStation 4 és Xbox One konzolcsalád szintjéhez közelít.
Cyberpunk 2077 – Így fut PS5-ön és PS4-en
A Cyberpunk 2077 fejlesztői nemrég megmutatták, hogy muzsikál a játékuk Xboxon, ezek után pedig a PS sem maradhatott ki a felhozatalból.
Ma csap össze az IAS és a WiLD az LG UltraGear R6S Warmup kupa döntőjében
A Warmup kupa döntőjének halasztása után megállapodtak a felek, hogy kedd este 7 órakor mérik össze erejüket a fináléban.
Red Dead Online – Hamarosan önálló játékként is megjelenik, igen kedvező áron
A Red Dead Online eddig csak a Red Dead Redemption 2 multijaként szolgált, ez azonban hamarosan megváltozik a Rockstar szerint.
Hódít a gamepad a PC-s játékosok körében
Megduplázódott az elmúlt években a kontrollerrel is játszók száma.

További tech hírek >>