Csuklós sofőr


Garmin Foretrex 301, 401

Első ránézésre azt hittem, egy csuklós, retró mini-játékot dobtak piacra, aminek sok értelme nem lenne, de hát nagy részben erről is szól a gizmóság. Aztán látom ám, hogy mégis csak komoly jóságról van itt szó, mégpedig a katonáéktól átszivárgott GPS polgári, sportos változatáról.

Attól most tekintsünk el, hogy a GPS úgy, ahogy van, a hadsereg kiszolgálására jött létre, mert nagyon jól elvan a közszférában is, de az tény, hogy, ha valami értéktöbblet adódik a hasonló alkalmazásokhoz, hát baka uraméknak ahhoz is van köze. A Garmin Foretrex sorozatának darabjai (301, 401) már a WAAS rendszert használják, ami a hagyományos GPS készülékek mérési pontosságát hivatott növelni. A víz-, és ütésálló szerkezetet még komfortosabbá teszi, hogy csuklón lehet hordani, szabadon hagyva így a kezeket, ami hadászati, vagy sport céloknál kifejezetten előnyös.

A modellek amellett, hogy szuperpontos kapcsolatot használnak, pontosan nyomon követik és tárolják útvonalainkat (akár 20 félét, 500 útponttal, egészen 10 ezer tracklog-ig), amiken a TracBack bekapcsolásával bármikor visszavezetnek minket a sátrunkig, vagy a megadott koordinátákra. Ebben segít a nagyméretű LCD kijelző, ami többféle formában képes helyzetünket megjeleníteni, egyszerűbb, „polgári” módon, de akár szakmai navigációs tételekkel is, beleértve a magassági, napállási és tájolási adatokat is. A készülék így egyaránt használható katonai, sportolási, de akár mentési célokra is, 18 órán keresztül, ami a tölthető akkumulátorok működési ideje.

A 401-es modellben barometrikus magasságmérő, és pontos útvonalhálózat is van, de frissíthető szívmonitorral is. Mindkét egységhez tölthető le vadászati és halászati információs adatbázis, akár PC-s, vagy Mac-es platformokon is. Nem kérdéses, hogy napjaink egyik legkomolyabb kézi navigációs rendszerét mutattuk itt be néhány keresetlen szóval.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Beveti a mesterséges intelligenciát a YouTube az egyik hasznos funkciójánál
A YouTube már teszteli, hogyan segíthet a tartalomkészítőknek fejezetekre osztani a videót, ami nem mellesleg a tartalomfogyasztók számára is hasznos újítás lehet.
Csak az új generációs konzolok kapják meg az új technológiákat a FIFA 21-ben
A PC-s verzió inkább a PlayStation 4 és Xbox One konzolcsalád szintjéhez közelít.
Cyberpunk 2077 – Így fut PS5-ön és PS4-en
A Cyberpunk 2077 fejlesztői nemrég megmutatták, hogy muzsikál a játékuk Xboxon, ezek után pedig a PS sem maradhatott ki a felhozatalból.
Ma csap össze az IAS és a WiLD az LG UltraGear R6S Warmup kupa döntőjében
A Warmup kupa döntőjének halasztása után megállapodtak a felek, hogy kedd este 7 órakor mérik össze erejüket a fináléban.
Red Dead Online – Hamarosan önálló játékként is megjelenik, igen kedvező áron
A Red Dead Online eddig csak a Red Dead Redemption 2 multijaként szolgált, ez azonban hamarosan megváltozik a Rockstar szerint.

További tech hírek >>