Érdekesség a 4.4-es frissítésben


Amióta Android telefonom van, az általam legtöbbet használt app a Google térképe volt, amihez tegnap meg is érkezett a 4.4-es frissítés. Látszik, hogy dolgoztak rajta. Imádom!

Az újdonságok közül, ami elsőként szembetűnhet, hogy bekerült egy kis piros ikon az appsok közé, mely alatt a Places felirat díszelgett. A kis különálló progi a frissítéssel együtt érkezik, feladata pedig nem más, mint az aktuális környezetünkben találhat POI pontokat - amik alatt éttermeket, ATM automatákat, kávézókat, kulturális intézményeket, benzinkutakat és még sorolhatnám miket – talál a kíváncsi utazó. Ezeket a térképen is megnézhetjük, illetve lekérhetjük a találatokat listaszerűen is, melyek tartalmazzák az intézmény nevét, címét, fotóját, és ha az adott hely keresésére indulnánk, a térképen el is „navigál” minket. 

A keresőóriás szerint a Places adatbázisa napi szinten frissül, így aztán naprakész információval szolgál, már ami a fent említett elérhető helyeket illeti. Jómagam természetesen alaposan körülnéztem itt a környéken és meglepetten tapasztaltam, hogy az ATM listából elég sok plaform hiányzik, és az éttermek közül is csak a nagyon ismertek vannak a listában. Ám ez nem a Goggle hibája, ugyanis sajnos Magyarországon még ott tartunk, hogy az Arany oldalakon, vagy a Hekki Pluszban hirdetnek a jónépek. Pedig eléggé úgy néz ki, hogy a Google térképes applikációié a jövő. Erre én már csak annyit tudok mondani, hogy „aki kimarad, lemarad”!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

[Születésnaposok] 25 éves a Worms – A sorozat, ahol az Armageddont élveztük a legjobban
Mai történelemóránkon a kukacháborúkról fogunk tanulni.
Uri Geller 20 év után engedélyt adott, hogy használják a szerinte róla másolt Pokémon karaktert
Az ismert illuzionista korábban pert nyert a Nintendo ellenében.
Miért kerülhetnek VGA-k a bányába, ha lenne mindre vevő a játékosok között is?
Nehezen találni logikát abban, hogy az NVIDIA nagy mennyiségű VGA-t nem is hoz kereskedelmi forgalomba, de van reális magyarázat.
Érzelmes beszédben búcsúzott a Honortól a Huawei alapítója
A Huawei szűk két hete jelentette be, hogy eladja a Honort, hogy a márka mentesüljön az amerikai szankciók alól. A Huawei alapítója most elbúcsúzott az egykori alkalmazottaitól.
Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit
Már a 14 hónapos babák is sikeresen használnak logikai következtetéseket, hogy a társas világról tanuljanak, olyan helyzetekben is, amikor a közvetlenül rendelkezésükre álló adatok...

További tech hírek >>