Felmérés: a net miatt váltunk mobilszolgáltatót


A mobil szolgáltató váltás egyik legfőbb oka a mobil-szélessávval való elégedetlenség a Nokia Siemens által végzett felmérés szerint.

A 17 országban, 16.000 válaszadóval elvégzett felmérés alapján azok az előfizetők váltanak legtöbbször szolgáltatót, akik gyakran használják a mobil-szélessávú szolgáltatásokat. A megkérdezettek 40 százaléka gyakori használója a fejlett szolgáltatásoknak, több mint felük váltott szolgáltatót az elmúlt években. További 40 százalékuk pedig a következő 12 hónapban tervez váltást.

A Nokia Siemens Networks megbízásából készített éves ügyfélmegszerzési és ügyfélmegtartási felmérés rámutatott, hogy a mobil-szélessáv minőségének hatása az ügyfélmegtartásra jelentősen növekedett 2011-ben. Míg 2010-ben a hálózati lefedettség és a hangminőség volt a legfontosabb kritérium ebből a szempontból, addig 2011-ben már felsorakozott melléjük a szélessáv minősége is.

A jelentés szerint az ügyfelek a következő néhány év legfontosabb szolgáltatásaként értékelték a mobil-szélessávot.

A felmérés arra is rávilágított, hogy az okostelefonnal rendelkező előfizetők számának növekedésével a jövőben a szélessávú előfizetői réteg lesz a legreprezentáltabb. A fejlettebb piacokon drasztikusan, 34 százalékkal növekedett ez a felhasználói szegmens 2011-ben, s tagjainak több mint fele 35 év alatti.

A felmérés szerint ezen felhasználók 60 százaléka már elvárja a tökéletes minőségű szélessávú hálózatot még akkor is, ha az kicsit többe kerül, 45 százaléka pedig kész fizetni olyan extra mobilszolgáltatásokért, mint a biztonsági csomagok vagy a helymeghatározás alapján működő GPS-alapú szolgáltatások.

A válaszadók a fejlett piacokról, Egyesült Királyság, USA, Németország, Japán, Dél-Korea, Svájc és Ausztria, a fejlődő piacokról, Brazília, Kolumbia, Lengyelország, Oroszország és Törökország, valamint a feltörekvő piacokról, Kína, India, Kenya, Mexikó és Marokkó kerültek ki.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Európai Szoftverkészség-fejlesztési Szövetség alakult
A szervezet célja a hatékonyabb és rövidebb oktatási ciklusok kidolgozása az informatika területén.
Háromfelé hajtható telefonon dolgozik egy mobilgyártó
Sőt, azt tervezik, hogy később feltekerhető kijelzőjű mobilt fognak gyártani.
Újabb videojáték készül a Wallace és Gromit, az Elvitte a víz és a Csibefutam alkotóival
Megállapodást kötött a Bandai Namco és az Aardman Animations.
Az új konzolok tönkrevágták az ünnepi videojáték-forgalmat
Hiába fogytak jól a PC-s játékok, a konzolos forgalom visszaesett, mindenki a nextgen gépekre vár.
Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek
Több ismert Disney-figurát is megjelenít majd a Neo névre keresztelt okosóra, amely jövő év elején jelenik meg a Vodafone európai portfóliójában. A szülők egy dedikált alkalmazáson...

További tech hírek >>