Hamarosan piacra kerülnek a porszem méretű chipek


A Hitachi pár évvel ezelőtt mutatta be a nyilvánosságnak a 0,05 milliméteres lapkáit, amivel saját rekordját is megdöntötte. A gyártó állítása szerint hamarosan piacra fog kerülni. 

 

A saját rekordját is megdöntő Hitachi a múlt héten jelentette be, hogy 2-3 éven belül piacra dobja a 0,05 milliméteres lapkákat.a beléptetőkártyák hamisítás elleni védelme során alkalmazott  mu-chipekhez hasonlóan 128 bites ROM-mal rendelkezik a 38 számjegyből álló egyedi azonosító tárolásához. A Hitachi egyébként tavaly már bemutatott egy 9-szer kisebb, 0,15×0,15 milliméteres változatot is, mely egyelőre szintén nem került még a piacra.

A kritikus hangok ezzel kapcsolatban arról beszélnek, hogy az apró chipek egyrészt más területen nem igazán lennének használhatóak, másrészt a jelenleg rendelkezésre álló technológiával készített RFID-lapkák is elég kicsik ahhoz, hogy a egyéb felhasználási területeken megfeleljenek. Az új chip könnyedén beépíthető bármely papírlapba,így akár papírpénzekbe, vagy ajándékutalványokba is. Az RFID jelet is sugározni képes profi nyomkövetőt "okos pornak" (smartdust) is nevezik, mivel rá lehet sprayzni bárkire, de akár ételbe vagy italba is mehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit
Már a 14 hónapos babák is sikeresen használnak logikai következtetéseket, hogy a társas világról tanuljanak, olyan helyzetekben is, amikor a közvetlenül rendelkezésükre álló adatok...
Az okostelefon-piac felívelésére számít év végén az IDC
Az ünnepi szezon ismét növekedést hoz majd a szegmensben az elemzők várakozásai szerint.
Titokban pontozza a dolgozókat az Office 365
Visszaüthet a nem reprezentatív produktivitási pontok komolyan vétele.
Meglepetésekben nem volt hiány a OneBlade CS:GO Warmup kupán
Bajnokot avattak a OneBlade CS:GO Warmup kupán.
Felhúzta az első, 3 nm-es eljárásta tervezett gyárát a TSMC
A bérgyártó szerint a tömeggyártás a 2022-es esztendő második felében meg is kezdődhet.

További tech hírek >>