Hol a kocsim, hol hagyhattam?


A címben említett kérdés biztos sok ember száját hagyhatta már el, amikor megrakott kosarakkal bandukoltak kifelé valamelyik bevásárló óriásból és sehol sem látták a család verdáját. Az egyik ilyen áruháznak anno volt egy ötletes kezdeményezése, mely szerint állatnevekkel jelölte meg a parkoló sorokat. De akkor meg sokan azon gondolkoztak, hogy a mókus, vagy a süni sorban áll e a szekerük.

Ezekre a problémákra jelenthet megoldást egy ötletes találmány, az ECCO GPS kulcstartó. A készülék alig nagyobb, mint bármelyik riasztó kapcsoló. Segítségével pedig bármit megtalálhatunk, amit ott hagytunk valahol, legyen az a család autója, a sátrunk a sziget fesztiválon, apartmanunk egy ismeretlen városban, stb.

Az ECCO GPS kulcstartó 32 műhold jelét tudja fogni, melyekkel 60 másodpercen belül stabil kapcsolatot létesít. Összesen három helyszínt tudunk rögzíteni a készülékkel, melyeket egyesével kiválasztva érhetünk el. A kis készség rendelkezik digitális iránytűvel is, így nem csak azt mondja meg nekünk, hogy hány méterre áll a járművünk, hanem azt is megmutatja, hogy merre induljunk a keresésére. Teszi mindezt 10 méteres pontossággal. Azért ez nem semmi! A készülék USB-n keresztül tölthető, pc-ről, autóstöltővel, vagy hálózaton keresztül.

Szerintem egy nagyon szuper kis dolog ez. Gondoljunk csak bele, mekkora fejtörést okozhat, ha nyaralásunk során jó messzire eltávolodunk szállásunktól, melynek helyzete a feledés homályába merülhet a városnézés forgatagában. Ugyanígy ha fesztiválon vagyunk sátorral, simán megtörténhet, hogy egy alkoholgőzös éjszaka után arra sem emlékszünk, hogy hol ittuk az utolsó felest, nemhogy arra, hogy merre van a sátrunk.

Ha Te magad is a „parkingzone” kóros emberek táborát gyarapítod, nem hiányozhat a zsebedből ez a kis „kulcstartó”. A firebox oldalán már magadévá is teheted, közel 80 euróért.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

A korlátozások ellenére is szárnyaltak a dobozos játékeladások a Black Friday alatt a briteknél
Nehézségek ide vagy oda, a visszaesés nem drasztikus 2019-hez képest.
Elkészült a világ legnagyobb processzora, 400 000 mag dolgozik benne
Az amerikai Cerebras fejlesztése nagyobb, mint egy iPad, és állítólag 200-szor gyorsabb világ 82. legerősebb szuperszámítógépénél.
A vártnál korábban nyílik meg a Nintendo tematikájú vidámpark
A Universal Studios Japan bejelentette, hogy már jövő februárban megnyílik a Super Nintendo World.
Nagy dobásra készül a Facebook 2021-ben: jön a saját pénze
Ha a svájci szabályozó áldását adja rá, úgy akár a jövő elején forgalomba kerülhet a Facebook digitális pénze, a Libra. Az újfajta kriptovalutával nem csak a közösségi oldalon...
People Can Fly – Egy harmadik játék is készül a Bulletstorm és az Outriders fejlesztőinél
Kiderült, hogy a Square Enix kiadásában is érkezik egy játékuk.

További tech hírek >>