Ingyenes magyar navigáció


Érdekes koncepcióra épül az Egérút navigációs szoftver. Ingyen adják, ha cserébe elviselsz útvonal tervezésenként egy reklámot! A legszebb az egészben az, hogy a legtöbb Java platformot támogató mobiltelefonnal elmegy.

Nem látok bele az üzleti koncepció sikerességébe, az azonban kétségtelen, hogy az ötlet remek! Az Egérút használatához elég egy Java-t futtató bluetooth-os (a külső GPS vevő miatt) mobil, amihez van egy alap mobilnet előfizetésünk. Ennek a három dolognak a megléte, ma már egy párezer forintos (pl. feltöltő kártyával vásárolható) telefontól is elvárható.

A rendszer lényege a külső GPS vevőn kívül (ha épp nincs beépített, mint néhány Nokia, vagy Sonyericsson telóban) a netelérés, hiszen nem a mobilunk, hanem a központi szerver számítja ki, hogy merre menjünk és a reklámok is onnan érkeznek. A szoftver valós forgalmi adatokra épülő dugófigyelővel van ellátva, ami nem a már jól beharangozott (és nem igazán hatékony) TMC, hanem a felhasználók mobiljainak visszajelzésein alapul.

##125009##

Ez azért ügyes megoldás, mert így tényleg valós adatokat kapunk, hiszen ha egy adott útvonalon sok Egérút felhasználó „lassul be”, akkor a szerver érzékeli a dugót és a többi navigálót más irányba tereli! Egész használható a cucc, és ha épp nem most akarsz 50-60 ezer forintot eltapsolni egy komolyabb navigációért, akkor egy net előfizetéssel és egy tízezer forintos külső GPS vevővel saját navid lehet.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Meglepetésekben nem volt hiány a OneBlade CS:GO Warmup kupán
Bajnokot avattak a OneBlade CS:GO Warmup kupán.
Felhúzta az első, 3 nm-es eljárásta tervezett gyárát a TSMC
A bérgyártó szerint a tömeggyártás a 2022-es esztendő második felében meg is kezdődhet.
Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja
Az autórajongóknak már a nyolcvanas évek második felében felgyorsulhatott a pulzusa, ha egy CUPRA jelzéssel ellátott SEAT-ot pillantottak meg. Végül 2018-ban saját logót és saját...
Trump odaszúrt egy utolsót a kínai IT-szektornak
Az SMIC a katonai kötődések miatt nem számíthat amerikai befektetőkre.
Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük
12 500 évvel korábbiak lehetnek azok a barlangrajzok, melyeket az amazóniai esőerdőkben találtak meg kutatók. A munkákon főleg állatok és növények láthatók.

További tech hírek >>