Innovatív megoldások a koronavírus-járvány idején


A vírusok, de legfőképpen a koronavírus megjelenése számos olyan termék kifejlesztésére ösztönözte a fiatal innovátorokat, melyek segítségével felvehetjük a harcot a láthatatlan mikroorganizmusok ellen.

Az új technológiák nem csak a termékek hatékonyságát növelik, de hozzájárulnak környezetünk megóvásához is. A közösségi finanszírozásnak hála legtöbbjüket már piacra dobták. Ezekből mutatunk be most párat.

A CIVILITY elnevezésű, stílusos átlátszó maszk újratölthető elektromos ventilátorokkal biztosítja a beszívott levegő tisztaságát. Időtálló, hiszen könnyen tisztítható, szűrői cserélhetők. A maszk már előrendelhető, ezen az oldalon.

Az UVMask nevéből eredően a működéséhez UV-C fényt használ, a LED-technológiájának köszönhetően pedig a 0,1 mikron méretű kórokozókat is képes szűrni. Ezenkívül hatásosan véd a portól, a pollentől, a füsttől és a légszennyező anyagoktól is. A termék megvalósulását eddig több mint 3 millió dollárral támogatták, ezért nagy valószínűséggel nemsokára már a boltokban is megvásárolhatjuk.

A vírusok elleni védekezés másik hatásos módszere környezetünk tisztántartása, fertőtlenítése.

Az Enpuly fertőtlenítő spray olyan elektrolizált vizet állít elő, amely bármilyen felületen alkalmazható, megöli az összes baktériumot, emellett sterilizál és szagtalanít. Működéséhez csupán csapvízre és sóra van szükség, és 3 perc múlva már használható is. Mivel 100%-ban természetes anyagokat tartalmaz, ezért környezetbarát, a gyerekek és a háziállatok számára is biztonságos. Az amerikai projektre szép számmal érkeztek támogatások.

Az Air Halo vezeték nélküli mobil légtisztítót még a 2003-as SARS-járvány kitörése ihlette. A készülék nem tartalmaz szűrőket, hisz a plazmatechnológa perceken belül tiszta levegőt biztosít 1 köbméteres körzetben. Hordozható, 3 órán keresztül működik vezeték nélkül. Jó hír, hogy a telefonunk USB csatlakozójával bármikor tölthetjük. A 2016-ban induló hongkongi projekt sikeresen zárult, ezért a termék már ezen az oldalon meg is vásárolható.

Te ezek közül melyiket próbálnád ki?

A cikk a koronavirus.hu oldalán olvasható.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Újabb rekord évre készülhet a Capcom
A Monster Hunter Rise előrendelései és a Resident Evil 3 hosszú távú eladásai miatt változtattak az előrejelzésen.
Tavasszal érkezhetnek a Samsung 90 Hz-es OLED paneljeivel szerelt notebookok
A gyártó állítása szerint új megjelenítőik hasonló élményt nyújtanak majd, mint egy 120 Hz-es LCD panel.
Ezért nem végzik a fiókban a használt iPhone-ok
Nagyot lehet kaszálni a használtpiacon való eladásukon.
Projektorként és hangszóróként is használható az Asus ügyes kis újdonsága
Új notebookjai mellett egy igazán kompakt projektort is beemelt kínálatába az Asus. A hordozható apróság hangszóróként is használható.
Újfajta kijelzőt kezd gyártani a Samsung, szebb lesz tőle a kép a laptopokon
Márciusban indítatja el a Samsung Display az újfajta kijelző gyártását, amellyel már az idén érkező laptopokat is felszerelhetik a gyártók.

További tech hírek >>