JVC Everio full HD kamera megjelenés


Lassan annyira tele van az internetnet digitális kamerákkal és fényképezőkkel, hogy Dunát lehetne rekeszteni velük. Éppen ezért igyekszünk azokat a darabokat bemutatni nektek, amik az alapokon kívül rendelkeznek valamilyen extra funkcióval. Mint jelen cikkünkben a JVC Everio GZ-HM550 HD Cam.

A februárra beígért jövevény 10.6 megapixeles CMOS érzékelővel rendelkezik, melynek köszönhetően valós 1920 x 1080 pixelméretű full HD felvételre képes, már ami a videó rögzítést illeti. A kamerával álló képek, tehát fotók (9.3 megapixel) is készíthetők, amit a fényszegényebb helyeken a LED alapú vaku segít nagy intenzitással (állítólag az erőssége majdhogynem egy 40-es kulcsszámú vaku erejével ér fel). Az elkészült képi anyagok a beépített 32GB kapacitású flash memórián tárolódnak, ám ez tovább bővíthető SD/SDHC kártya segítségével, mégpedig akár a duplájára is. Nem rossz dolog ez, hisz egy erősebb külső memóriatámogatással annyi helyhez is juthatunk, amin már elfér egy 2-3 hetes nyaralás összes képi élménye.

Ami a csipetnyi pluszt jelenti ebben a kis készülékben, az a Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat, melyet az integrált extra funkciókkal igencsak kihasználhat a nagyérdemű. Segítségével a kamera összepároztatható okostelefonokkal, így a szerkentyű használható távirányítással is. Egyedülálló módon a kamera képet közvetít a „telefon” kijelzőjére, így ugyanazt láthatjuk, amit a kis kameránk, sőt, kézibeszélőnk (és az arra telepített szoftver) segítségével akár a zoom (15x optikai) funkciót is kezelhetjük a távolból, illetve felvételt indíthatunk és leállíthatunk.

A Bluetooth modulnak köszönhetően GPS is kapcsolható a filmfelvevőhöz, így nem csak az elkészített fotókat, hanem a videókat is geo taggelhetjük, tehát koordinátákkal láthatjuk el. Ez később jól jöhet, ha bármilyen formátumban szeretnénk feltölteni művünket a Google Earth adatbázisába, hagy lássa mindenki, hogy merre is jártunk. A marokkamera forgalmazását februárban kezdi meg a gyártó, ára pedig 700 – 800 dollár között mozog majd.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Teljesítette küldetését, majd elégett a budapesti zsebműhold – egy térképet küldött haza
Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült – közölte a Budapesti...
Tovább emelkedik az okostelefonok vételára
A Counterpoint Research elemzői szerint az idei második negyedév során újabb 10 százalékkal drágultak átlagosan az okostelefonok.
7 milliárd forintot érő vécét küld az űrbe a NASA
A különleges toalettet, amelynek kifejlesztése 23 millió dollárt emésztett fel, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) szerelik be.
Mai HBO premierek
Folytatódik a Szólíts a neveden rendezőjének sorozata és a Jude Law és Naomie Harris főszereplésével készült misztikus A harmadik nap is.
Az AOC megjelenik a piacon E2 sorozatának három új nagyfelbontású monitorával
Az AOC bejelentette az E2 sorozatának három új, nagyméretű tagját, melyek között 4K-s felbontású és 21:9-es képarányú modell is akad.

További tech hírek >>