Nem biztonságos a Dropbox használata


Az NSA főellensége Edward Snowden ismét meglepte az internetes világot a legújabb bejelentésével, amiben a Dropbox felhasználóit szólítja fel arra, hogy ne használják a szolgáltatást.

A múlthét egyik legnagyobb port kavaró hírét ismét az NSA-botrány kirobbantója, Edward Snowden biztosította, a célpont most a Dropbox online megosztó szolgáltatás, ami kb. 200 millió felhasználót számlál. Snowden szerint az összes feltöltött dokumentum ellenőrzés alá kerül, az ott megosztott adatok egyike sincs biztonságban. Ezt megerősíti, hogy Condoleezza Rice is a vezetőség tagjává vált, aki korábban NSA tanácsadó volt, illetve ő töltötte be a külügyminiszter szerepét is az Egyesült Államokban.

Ezzel egy időben Snowden egy kis reklámot biztosított egy másik megosztó szolgáltatásnak, a SpiderOak-nak, amiről elmondta, hogy a titkosítási kulcs egyedi és bonyolult kód, kizárólag a felhasználó jogosult annak megtekintésére.

A SpiderOak jelenleg egymillió felhasználóval rendelkezik, ami az újabb kiszivárogtatás után valószínűleg megnő, viszont lehet, hogy pont emiatt az NSA kiemelt figyelmet fog szentelni a szolgáltatás használói számára. Legutóbbi nemzetbiztonsági cikkünk óta tudjuk, hogy már az is elég az NSA-nak, ha rákattintunk egy linkre.

UPDATE (2014.07.23)

Használhatunk titkosított fájlmegosztót is, a magyar Tresoritról cikkünk itt olvasható!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Meglepetésekben nem volt hiány a OneBlade CS:GO Warmup kupán
Bajnokot avattak a OneBlade CS:GO Warmup kupán.
Felhúzta az első, 3 nm-es eljárásta tervezett gyárát a TSMC
A bérgyártó szerint a tömeggyártás a 2022-es esztendő második felében meg is kezdődhet.
Exkluzív, kifinomult és trendi: így néz ki az autózás fine diningja
Az autórajongóknak már a nyolcvanas évek második felében felgyorsulhatott a pulzusa, ha egy CUPRA jelzéssel ellátott SEAT-ot pillantottak meg. Végül 2018-ban saját logót és saját...
Trump odaszúrt egy utolsót a kínai IT-szektornak
Az SMIC a katonai kötődések miatt nem számíthat amerikai befektetőkre.
Rengeteg új barlangrajzot fedeztek fel Amazóniában, 12 ezer évesnél régebbi is van köztük
12 500 évvel korábbiak lehetnek azok a barlangrajzok, melyeket az amazóniai esőerdőkben találtak meg kutatók. A munkákon főleg állatok és növények láthatók.

További tech hírek >>