OLED társasjáték koncepció


Társasjáték a jövőből

Mint a legtöbben, én is társasjátékokkal kezdtem a szocializáció elején, később a számítógépen is stratégiai táblás-játékokkal folytattam a játékot. Csak az öregedéssel járó butulás terelt az FPS-ek felé, de úgy látszik, még öregebb koromra visszatérhetek a társasok világába.

A hagyományos társasjátékok nem sokat változtak az elmúlt évtizedekben, ideje volt már, hogy a változás szele megcsapja egy kicsit a játékipar e szegletét is. Bár a kanadai Queen’s Egyetem hallgatói gőzerővel dolgoznak egy interaktív társasjáték létrehozásán, az alábbi videón megtekinthető csodára még 5-10 évet várni kell.

##181597##

A Windows Surface érintésképernyővel vezérelt koncepciójától eltérően a kanadaiak vezeték nélküli OLED technológiát használnak, kivetítővel ötvözve, mely sokkal közelebb áll a társasjátékok hangulatához, mint egy monitor nyomkodása. A technika, és a játék lényege azok a Settlers-szerű stratégiai játékokból ismerős, hatszög alakú mezők, melyeket minden játékos megkap. Ezek a hatszögű kartondarabok valójában OLED kijelzők, melyek a mennyezeten elhelyezett kamera, és projektor segítségével, mini számítógéppé avanzsálnak, videó megjelenítésre készen.

Az egyedi panelek közti kapcsolat révén lehet kölcsönhatásba lépni a környezettel, például mozgatni játékosainkat, építkezni, kamerát kezelni. A játék mostani fejlesztési szakaszában megköveteli a mennyezetre szerelt videó kivetítő rendszert, ám az organikus LED, vagy az E-ink technológiák és a hajlékony, filmszerű kijelzők fejlődésével jelentősen egyszerűsödhet majd a társas használata. Nem sokkal kényelmesebb a biliárdasztal méretű érintőtábla kezelése sem, ráadásul sokkal személytelenebb, mint játékmezőkkel igazi, interaktív csatát vívni. Még pár évig lövöldözök, növöget a gyerek is, aztán visszanézek, hová fejlődött ez az ígéretes fejlesztés!

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Teljesítette küldetését, majd elégett a budapesti zsebműhold – egy térképet küldött haza
Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült – közölte a Budapesti...
Tovább emelkedik az okostelefonok vételára
A Counterpoint Research elemzői szerint az idei második negyedév során újabb 10 százalékkal drágultak átlagosan az okostelefonok.
7 milliárd forintot érő vécét küld az űrbe a NASA
A különleges toalettet, amelynek kifejlesztése 23 millió dollárt emésztett fel, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) szerelik be.
Mai HBO premierek
Folytatódik a Szólíts a neveden rendezőjének sorozata és a Jude Law és Naomie Harris főszereplésével készült misztikus A harmadik nap is.
Az AOC megjelenik a piacon E2 sorozatának három új nagyfelbontású monitorával
Az AOC bejelentette az E2 sorozatának három új, nagyméretű tagját, melyek között 4K-s felbontású és 21:9-es képarányú modell is akad.

További tech hírek >>