tech.hu labor - iconX A410


Szép is, jó is és a miénk is!

Autós navigáció. Dunát lehet velük rekeszteni. Több van belőlük, mint égen a csillag. Húzóágazat, stb, stb. Ezt mind hallottuk már és igaz is. Épp ezért kell nagy bátorság ahhoz, hogy egy magyar cég nekiálljon és „összedobjon” egy újabb ilyen eszközt. Hiszen van már videónavigáló cucc, meg Knight Rider-es, meg mindenféle, akkor minek nekünk az iconX család?

Hát kérem! Mert magyar mind az ötlet, mind pedig a szoftver (leszámítva a hardvert, mert az bizony onnan keletről érkezik), márpedig jó szoftver nélkül ez is csak egy pár nyáklap, mikrocsip és akku lenne, semmi több. És mert így olyan cuccot kaphatunk a pénzünkért, ami biztos hogy a mi szánk ízére van szabva és nem csak egy magyarosított (ez majdnem olyan jó szó, mint a jóárasított) mainstream gyártói ketyere. Persze azok közt is akad jó pár remek darab, de azért mégiscsak mi tudjuk mi kell nekünk idehaza. 

 Kell például a legújabb, szupergyors GPS csip, az kell. Kell továbbá a szintén magyar (és méltán világhíres) Nav N Go-s szoftver, annak is a 3D-s verziója, és kell némi ötlet és idő, hogy mindezt kicsit még jobbá gyúrjuk. Az A410 az iconX család legújabb fenegyereke és első körben bevallom megijesztett. Ez iGo8? Ez ugyanaz a szoftver, amit már egy éve használok? 

 

Ez olyan más. Sok-sok színes ikon (nagy örömmel láttam egy söröskorsót elsuhanni a képernyőn és mély rettenettel figyeltem egy az utamba akadó pinkbe öltözött Barbit), rengeteg infó, ki tud ezen kiigazodni? Rájöttem, hogy rosszul állok a dologhoz. Ez nem egy ájgós PNA, hanem egy iconX szoftveres iconX. Remélem érthető voltam, de ha nem, itt a magyarázat: persze iGo8 az alapja a navigációnak, de erre sikerült egy olyan informatív bőrt húznia az LCP-s brigádnak (talán néhol túl informatív, de az ez beállítás kérdése), hogy pár óra után kénytelen voltam elismerni, hogy bizony sokat foglalkoztak az eszközzel, hogy szerethessük. 

Mindent ír, mond, mutat és ha lehet még egyértelműbben, mint az „eredeti” szoftver.  A söröskorsót nem magyaráznám feleslegesen, de a Barbiról pl. kiderült, hogy egy kozmetika volt, amit épp elhagytam és teljes joggal kapta meg a Barbi ikont, hiszen közel 32 éves pályafutásom alatt egyszer sem fordult meg a fejemben, hogy betérjek egy ilyen intézménybe, tehát nem is nekem szólt ez a POI pont (Point Of Interest, magyarul talán: érdekes célpont). Akit pedig (mint első körben engem) megijeszt ez a fajta infódömping, választhatja az egyszerűsített funkciókkal ellátott Easy módot, vagy épp a „megszokott” iGo8-as skint is. 

 

Rengeteg apró és nagyobb nyalánkság lakik az A410 testében. Szeretem (az ugyan még nem tökéletes, de működő) turistakalauzt, szeretem, hogy nem csak betonúton, hanem az erdőben, a turistaösvényen is működik, szeretem, hogy két kattintással kihangosíthatom a telefonomat Bluetooth-on keresztül (sőt, hívni is tudok), szeretem, hogy FM rádiójelek segítségével az autóhifin hallgathatom az A410 belsejében lakó zenéimet, vagy videóimat (a videót kizárólag csak álló helyzetben javaslom!) és szeretem, hogy németül is tudok kérni pár korsó sört a beépített szótár segedelmével. Az pedig hogy minderre egy igen barátságos árcédulát biggyesztett az LCP, külön pirospontot érdemel.

Köszönet a pdacafénak, hogy ellophattuk a print screen képeket! :)

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Egy zsarolóvírusos támadás miatt leállt az USA legnagyobb üzemanyagvezeték-hálózata
Az Egyesült Államok keleti partvidékének felét ellátó üzemanyag-hálózatot kellett egy támadás miatt lekapcsolni.
Gyorsan karcosak lesznek az Apple AirTag követői
Az eddigi tapasztalatok szerint igen hamar összekarcolódnak a követésre kitalált AirTag címkék.
Vasárnap hajnalban érkezhet a Föld légkörébe a kínai rakéta irányíthatatlanná vált darabja
Órákon belül megérkezhet a Föld légkörébe a Hosszú Menetelés 5B központi eleme.
Nagyszerűen alakultak a PC-k és a tabletek eladásai
A Canalys elemzői szerint a PC-s és a tabletes gyártók is rekordeladásoknak örülhettek az idei első negyedévben.
Ez lehet a megoldás, ha nem elég jó a tévé hangja
Kipróbáltuk a Samsung legújabb hangprojektorát.

További tech hírek >>