Tenyérnyi szélesvásznú a MAGtól


Úgy látszik nagy üzlet manapság a mini filmfelvevő gyártás. Persze nem mind arany ami fénylik, vannak jobbak, kevésbé jobbak és vannak használhatatlan darabok is. A Mag Pix 1080p Mini Camcorder nem az utóbbi csoportba tartozik.

A mindössze 120 x 61 x 20 mm készülék – ahogy a nevében is benne van – 1080p HD felvételre képes, méghozzá 30 kép/másodperc (H.264) sebességgel. A képrögzítést két beépített, az objektívlencse szélein elhelyezett LED lámpa segíti a sötétebb zugokban, ami bizony jól jöhet esti használat esetén is.

S ha már az objektív szóba került, van egy funkció, amit nem egészen értek. A lencsetartó konzol 45 fokban megdönthető. Számomra érthetetlen mi célt szolgálhat, de biztos van értelme. Talán fényképező módban (legnagyobb képfelbontás 3264 x 2448 pixel) lehet értelme, bár jelenleg tényleg nem tudom eldönteni.

A kis kamera további erőssége a nagyfelbontású 2,4” LCD kijelző, mely a hátlap közel felét uralja. A többi terület a menü gombnak, a joystickszerű kezelőgombnak (összesen ez a két darab található rajta) és a mikrofonnak ad helyet. A kicsike saját adattároló kapacitása gyakorlatilag nulla, hiszen a 32MB belső memórián a saját szoftvere csücsül, ám aggodalomra semmi ok, ugyanis SD kártyával egészen 32 gigáig növelhetjük az emlékezőképességét. Az elkészült filmanyagot megnézhetjük kártyaolvasón keresztül és USB csatlakozás segítségével is. Ám ha egyenesen a TV készülékhez szeretnénk pároztatni, arra is van lehetőség az A/V, vagy HDMI portnak köszönhetően.

Egyebet nem nagyon lehet elmondani erről a kis drágaságról. Talán csak annyit, hogy a maga 140 dolláros árával nem az elérhetetlen kategóriát karistolja, ám tudása a nagyok felé húz inkább.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Teljesítette küldetését, majd elégett a budapesti zsebműhold – egy térképet küldött haza
Véget ért a műegyetemi fejlesztésű zsebműhold Föld körüli pályán végzett missziója: a SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült – közölte a Budapesti...
Tovább emelkedik az okostelefonok vételára
A Counterpoint Research elemzői szerint az idei második negyedév során újabb 10 százalékkal drágultak átlagosan az okostelefonok.
7 milliárd forintot érő vécét küld az űrbe a NASA
A különleges toalettet, amelynek kifejlesztése 23 millió dollárt emésztett fel, a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) szerelik be.
Mai HBO premierek
Folytatódik a Szólíts a neveden rendezőjének sorozata és a Jude Law és Naomie Harris főszereplésével készült misztikus A harmadik nap is.
Az AOC megjelenik a piacon E2 sorozatának három új nagyfelbontású monitorával
Az AOC bejelentette az E2 sorozatának három új, nagyméretű tagját, melyek között 4K-s felbontású és 21:9-es képarányú modell is akad.

További tech hírek >>