Terjeszkedik a China Telecom


A korábbinál nagyobb hangsúlyt helyez a külföldi piacaira a China Telecom, kínai telekommunikációs óriáscég - írta a China Daily.A vállalat a tavalyi 6,7 milliárd jüan után (241 milliárd forint) idén 10 milliárd jüan (360 milliárd forint) forgalmat vár külföldi piacain, jövőre pedig ennél is nagyobb növekedésre számítanak - idézi a lap Vang Hsziao-csut, a cég vezérigazgatóját. A többségi állami tulajdonban lévő vállalat Kína legnagyobb vezetékes és harmadik legnagyobb mobiltelefonos szolgáltatója, csaknem 310 ezer embert foglalkoztat, tavaly 245 milliárd jüanes (8,8 ezer milliárd forint) bevételt könyvelt el.

A nemzetközi terjeszkedés segítésére a vállalat nemrég Hongkongban egy globális irodát állított fel, mely az ázsiai-csendes-óceáni, az európai és amerikai irodákat is koordinálja majd. A cég kínai telekommunikációs vállalatként elsőként kezdett 2002-ben külföldi terjeszkedésbe, jelenleg már 26 országban van jelen, és 36 szolgáltatóval dolgozik együtt. A tervek közt agresszívebb cégösszeolvadások és felvásárlások szerepelnek, de a vállalat többek közt az Egyesült Államokban saját mobilhálózatot is venne vagy építene - írja a China Daily.

A China Telecom terveit ugyanakkor fékezheti az ágazati trend, a protekcionizmus és a kínai cégekkel szemben érzékelhető  bizalmatlanság. A pesszimisták az elmúlt hónapok szintén kínai telekommunikációs nagycégeket, a Huaweit és a ZTE-t érintő, nagy visszhangot kiváltó estét idézik: a két vállalatot az amerikai képviselőház titkosszolgálati állandó bizottsága nemzetbiztonsági kockázatnak nyilvánította szeptember végén, amit bizonyítékok hiányára hivatkozva, Kínában vitatnak.  A bizottság a kormánynak és az amerikai vállalatoknak  azt javasolta jelentésében, hogy kerüljék a két vállalat berendezéseinek használatát. Az eset után számos más ország, köztük Nagy-Britannia és Ausztrália is vizsgálatot indított a két cég ellen.

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Meglepő felfedezés a 14 hónapos babákról: képesek logikai úton kikövetkeztetni mások preferenciáit
Már a 14 hónapos babák is sikeresen használnak logikai következtetéseket, hogy a társas világról tanuljanak, olyan helyzetekben is, amikor a közvetlenül rendelkezésükre álló adatok...
Az okostelefon-piac felívelésére számít év végén az IDC
Az ünnepi szezon ismét növekedést hoz majd a szegmensben az elemzők várakozásai szerint.
Titokban pontozza a dolgozókat az Office 365
Visszaüthet a nem reprezentatív produktivitási pontok komolyan vétele.
Meglepetésekben nem volt hiány a OneBlade CS:GO Warmup kupán
Bajnokot avattak a OneBlade CS:GO Warmup kupán.
Felhúzta az első, 3 nm-es eljárásta tervezett gyárát a TSMC
A bérgyártó szerint a tömeggyártás a 2022-es esztendő második felében meg is kezdődhet.

További tech hírek >>