Térkép ész


Na, az végre megint rendesen okos ötlet! Meséltem már Posta Miki barátomról, aki egy negyed kerületben képes órákra az ismeretlenség foglyává válni, és csak nyomtatott térképei segítségével boldogul egyik kocsmából a másikba, ha jól tartja őket. A GPS-óra nagy segítség lenne neki, de én találtam egy másikat is!

A GPS-óra nagyon bejött nekem, de ez a mostani kütyü is legalább annyira. Jó, az óra legalább létezik, ez meg még erősen fejlesztés alatt van, de a koncepciót már megvették, így már csak a technológiai fejlődésen múlik a cucc létrejötte.

A normál tájékozódó képességű embernek sem kell túl messzire menni ahhoz, hogy ismeretlen tájra tévedjen, aki meg külföldre, vagy egyenesen külföldi körútra indul, annak bizony jócskán fel kell szerelkeznie térképekkel, ha az autóján kívül is boldogulni akar, pláne egy egész napos városnézés alkalmával.

Jó hír, hogy kisvártatva nem kell egy Centrumos zacskót megtölteni papíralapú térképekkel, elég csak ezt a kis fémhengert magunkkal vinni. Ez tulajdonképpen az eddigi legkisebb projektor, amit kislámpa nagyságúra sikerül zanzásítani a tervek szerint, már csak a nappali világosságot túlvilágító fényforrást kell megtalálni. Én bízok a tervezőkben. A koncepció szerint nem csak bármilyen térképet lehet majd Bluetooth-on kertesztül letölteni a kis koordinátorunkra, de lesz benne egy GPS egység is, mely megmutatja nekünk a kivetített térképen helyzetünket, és ki is vezet minket a slamasztikából. Ilyen egyszerű, már csak meg kell csinálni. Az ötlet mindenesetre szerintem nagyon jó, érdemes belefeccölni.

##137571##

]]>

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Ma csap össze az IAS és a WiLD az LG UltraGear R6S Warmup kupa döntőjében
A Warmup kupa döntőjének halasztása után megállapodtak a felek, hogy kedd este 7 órakor mérik össze erejüket a fináléban.
Red Dead Online – Hamarosan önálló játékként is megjelenik, igen kedvező áron
A Red Dead Online eddig csak a Red Dead Redemption 2 multijaként szolgált, ez azonban hamarosan megváltozik a Rockstar szerint.
Hódít a gamepad a PC-s játékosok körében
Megduplázódott az elmúlt években a kontrollerrel is játszók száma.
Kapott mostanában értesítést a Spotify-tól? Akkor az ön jelszavát is ellophatták
A nyáron bukkantak rá a kiberbiztonsági kutatók arra a 72 GB-os adatbázisra, ami mintegy 350 ezer Spotify-fiók belépési adatait tartalmazta.
Mortal Kombat 11 – A ’95-ös mozifilmet idéző skinekkel bővült a játék
Ed Boon egy ideje már utalgatott arra, hogy a ’95-ös Mortal Kombat film ruhái is bekerülhetnek a Mortal Kombat 11-be, és ez így is lett.

További tech hírek >>