Zsebhádé


tech.hu labor - Sony TG7 videókamera

Először is szeretném leszögezni, hogy ezt kikérem magamnak! Még 2009-ben sem lehet egy kártyapakli méretű dobozba belepakolni egy Full HD videókamerát! És akkor tessék itt a Sony TG7-es, ami (akarom mondani AKI) már a harmadik nagytesó eme szériában. Ugyan csak rövid ideig vendégeskedett a tech.hu laborjában eme apró képrögzítő, mégis a sírás kerülget, hogy visszakérik.

Hiába! Hálátlan szakma ez! Ideadják ezeket a jófajta cuccokat és mindig visszakérik! Na mindegy! Elöljáróban a tények: titán ház, apró termet, Carl Zeiss optika, 16 giga belső memória, Full HD (újabban HD Ready 1080) felbontás. 

Mára eljutottunk odáig, hogy a pár éves félprofi (még standard felbontású, FÚJ!) videokameránkat majdnem kidobtuk az ablakon, amikor az első ilyen kis flash memóriás HD kamerának megláttuk a képét a számítógép monitorán. Egyszerűen eltűnik a különbség a félprofi cuccok és az ilyen "játékszerek" között. Persze én is tudom: kevés a manuális beállítási lehetőség, nincs annyira jó optikája, tömöríti a video fájlokat, hogy a memóriakártyára ráférjen jó sok anyag, nincs profi hangbejárat és az akku is kevesebb ideig bírja. Igen ez a szakmai hozzáállás és ez részben igaz is. De akkor miért ennyire elenyésző a különbség egy 250 ezer forintos Sony TG7 és egy 1,2 millió forintos félprofesszionális HDV kamera képe között. És lássuk be, igazából mindannyiunknak ez számít. Már aki HD-ben akarja felvenni a haver legtutibb flatland BMX trükkjét, vagy épp csak a nagyi 78. szülinapját. 

Ráadásul a TG7 olyat is tud, amit még a nagyok sem. A TG7 egyértelműen egy útitárs, hiszen fotózni is tud (4 megapixeles méretben), ráadásul azt is megmutatja, hogy hol vagyunk épp! Igen, kedves olvasó, ebbe a kamerába tettek egy GPS vevőt, ami azon túl, hogy koordináta adatokat pakol a fájlok mellé, még egy térképet is tartalmaz, ami turistáknak sokszor életmentő lehet, főleg ha 2-8 sör után próbál meg az ember visszatántorogni 42 fokban a szállodájához, amiről fogalma sincs hol lehet és az alkohol áldásos hatásai miatt verbális képességei terén is kihívásokkal küzd. Az egyik legzseniálisabb dolog ebben a kis kamerában, hogy kikapcsolt állapotból két és fél másodperc alatt (nem túlzás!) feláll a "rendszer" és már lőhetjük is a videóinkat. Gyakorlatilag semmiről sem maradhatunk le, ami 3 másodpercnél tovább tart. Vége a fotós blognaplóknak, itt a TG7, amivel minden pillanatunkat csúcsminőségű HD videóval örökíthetjük meg. 

Az antihardvergomb fetisiszták pedig biztos felsikítanak örömükben, hogy a kamera magyar menüs kijelzője tapicskolós, vagyis mindent böködéssel állíthatunk a TG7 belsejében. Ráadásul még a fókusszal sem lesz gond (nem az RTL-es műsorról van szó), hiszen ha azt akarjuk, hogy a nagyi tortája a videón tű éles legyen, elég ha odanyomjuk az ujjunkat a kijelzőn a sütire és a TG7 már rá is fókuszált a kívánt édességre. Zseniális! Hogy mennyire sokoldalú a TG7 azt az is bizonyítja, hogy Vadon János ezzel a kis aprósággal forgatott egy sajátos humorú debil kisfilmet. Amatőr videósok, énblog írók, mozgóképfanatikusok! Itt a Sony TG7! 

Így legyen titkos kapcsolatod!
Persze, nem a párkapcsolatra gondoltunk, hanem a biztonságos és privát internetezésre. Manapság már egyáltalán nem nehéz megfigyelni valakinek az adatforgalmát, főleg akkor, ha egy wifi...

További szponzorált cikkek >>

VPN szolgáltatásért klikk ide >>

Küldj cikket emailben >>

Csak az új generációs konzolok kapják meg az új technológiákat a FIFA 21-ben
A PC-s verzió inkább a PlayStation 4 és Xbox One konzolcsalád szintjéhez közelít.
Cyberpunk 2077 – Így fut PS5-ön és PS4-en
A Cyberpunk 2077 fejlesztői nemrég megmutatták, hogy muzsikál a játékuk Xboxon, ezek után pedig a PS sem maradhatott ki a felhozatalból.
Ma csap össze az IAS és a WiLD az LG UltraGear R6S Warmup kupa döntőjében
A Warmup kupa döntőjének halasztása után megállapodtak a felek, hogy kedd este 7 órakor mérik össze erejüket a fináléban.
Red Dead Online – Hamarosan önálló játékként is megjelenik, igen kedvező áron
A Red Dead Online eddig csak a Red Dead Redemption 2 multijaként szolgált, ez azonban hamarosan megváltozik a Rockstar szerint.
Hódít a gamepad a PC-s játékosok körében
Megduplázódott az elmúlt években a kontrollerrel is játszók száma.

További tech hírek >>